tel. +420 778 044 944 | pikola@kafepikola.cz

Doprava zdarma nad 500 Kč

Peru

340,00  vč. DPH

250g | espresso

skladem

 

Farma David Garcia Diaz
Oblast San Jose del Alto
Nadmořská výška 1800 m.n.m.
Chuťový profil banán, kokos, bílá čokoláda
Odrůda Caturra
Zpracování naturální
Praženo omni roast

Kategorie: ,

David Garcia Diaz pěstuje kávu ve vesnici San Francisco v oblasti San Jose del Alto. David a jeho rodina se starají o kávu sami bez cizí pomoci. Kávu na této farmě zpracovávají za pomoci tzv. pre-fermentace, což znamená, že káva zůstává v kávových třešních po dobu 24 hodin a poté se suší a dále fermentuje.. Jakmile je káva fermentována, David ji rozloží na vyvýšené postele, aby dva dny schla. San Jose del Alto je oblastí s velkým potenciálem pro pěstování kvalitní kávy. Některé kávy z této oblasti mají velmi specifický chuťový profil překypující květinovými tóny. Jedinou nevýhodou této oblasti je její izolace a to hlavně díky špatné kvalitě silnic a velkou vzdáleností od většího města Jean, díky tomu zde farmáři obdrželi málo dotací a kvůli nedostatku financí nemají farmáři tendenci se sdružovat a kávu zpracovávat společně.