tel. +420 776 651 452 | info@kafepikola.cz

Doprava zdarma nad 1.000 Kč

Limitovaná edice – Kolumbie – Oscar Hernandéz

od 460,00 

espresso

Farma: Los Nogales
Oblast: Bruselas, Huila
Nadmořská výška: 1650 – 2000 m.n.m.
Chuťový profil: jahodový mrož, mandle, šampaňské
Odrůda: Yellow Colombia
Zpracování: zpracování s bakteriemi mléčného kvašení

 

Vyčistit
Katalogové číslo: - Kategorie: ,

Nová limitka je tu! Unikátní káva z farmy našeho blízkého přítele Oscara Hernandéze je experimentálně zpracována s využitím laktických bakterií, a proto bude každá ochutnávka této kávy naprostým zážitkem.


Farmu Los Nogales reprezentuje charismatický Oscar Hernandéz. Je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu departamentu Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz byl prvním z městečka Bruselas který vyhrál kolumbijský Cup of Excellence. Ricaurte “umístil” Bruselas a s ním i celý departament Huila na mapu výběrové kávy už v roce 2006. Jeho syn pokračuje v této tradici. Díky němu a jeho přístupu je farma Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.

Tento unikátní lot byl zpracován v sedmi krocích. 

  1. Ruční sběr třešní.
  2. Oxidace – třešně se nahrnou do větší masy a nechají se oxidovat, teplota v mase stoupne až na 50 stupňů. Doba oxidace byla 50 hodin.
  3. Promytí a zbavení floaterů, dezinfekce promytých třešní ozónem.
  4. Odslupkování třešní.
  5. Vymačkání šťávy ze slupek a smíchání této tekutiny s odslupkovanými zrny ve fermentačních plastových sudech. Přidání požadovaných laktických bakterií.
  6. Fermentace po dobu 144 hodin.
  7. Promytí a sušení po dobu 20 dní.