tel. +420 778 044 944 | pikola@kafepikola.cz

Aktuálně fungujeme jako výdejové okénko. Provozní doba se nemění. Objednávky předem na Pikola.sebou.cz

Doprava zdarma nad 500 Kč

Kostarika

340,00  vč. DPH

250g | espresso

skladem

Chuťový profil
květiny, ananas, grapefruit

 

Praženo na espresso.

 

Oblast Poas volcano 150 m.n.m.
Odrůdy Caturra a Catuai
Zpracování Perla Negra

Kategorie: ,

Kostarika je malá země s velmi rozličným klimatem, který významně ovlivňuje zdejší produkci kávy. Centrální část je poměrně vlhká díky vlivům nedalekého atlantského oceánu a je původním regionem, kde se káva začala pěstovat. Rodinu Chacón, od které bereme kávu, tvoří 6 bratrů a každý z nich vlastní 1 farmu. Celkově tvoří plocha jejich farem 73 hektarů

Oskar a jeho žena Francisca provozují promývací stanici. Obstarávají veškeré zpracování včetně sušení a třídění zelené kávy. Všechny své 4 děti vedou k lásce ke kávě, tak aby i další generace pěstovala skvělou kávu. Jejich nejstarší syn absolvoval kurz Q gradera organizovaný CQI. 

Jejich farma leží ve městě Sabanilla de Alejuela nedaleko vulkánu Poas. Farma se rozkládá v několika výškových úrovních od 1300 do 1500 m.n.m. Sklizeň probíhá hlavně mezi Prosincem a Lednem a končí v únoru.

Díky letošní vysoké sklizni byla rodina nucena najmout 100 externích sběračů kávy. Některé z farem jsou čistě organické, což je v Kostarice vzácné. Dužinu ze zpracování používají ke kompostování. Každý rok obnovují jednotlivé loty, na kterých v současné době pěstují přes 10 různých odrůd. Jejich stanice letos vyprodukovala přes 2000 pytlů, což je o 500 více než v loňském roce.

Po experimentování s fermentacemi a honey metodou si vytvořili několik vlastních procesů zpracování, které pojmenovali Alma Negra, Perla Negra nebo Yellow Diamond.