Farma: Kianjuki AA
Oblast: Gaturi, Embu, Eastern Kenya
Nadmořská výška: 1400 – 1600 m.n.m.
Chuťový profil: černý rybíz, rebarbora
Odrůda: SL28 & 34, Ruiru11, Batian
Zpracování: promyté
Víc info >
Kianjuki zpracovatelská stanice je součástí kooperativy Kirurumwe FCS, která v dnešních dobách čítá na 2600 aktivních farmářů. Započala svou cestu v roce 1950 kdy skupina 100 farmářů zasadila první stromy. V dnešní době má ve správě tři zpracovatelské stanice, Kianjuki, Ngaindethia a Kevote.
Farmáři přináší kávové třešně na zpracovatelskou stanici stejný den kdy je posbírají. Třešně jsou po ručním přebrány opláchnuté vodou z místního zdroje vody a poté odslupkovány ve zpracovatelské stanici. Očištěné zrno se následně suší na přímém slunci do požadované zbytkové vlhkosti