Farma: Sol Naiente
Oblast: Los Limos, Corquin, Copan
Nadmořská výška: 1250 m.n.m.
Chuťový profil: kakao, ostružina
Odrůda: IHCAFE 90, Parainema
Zpracování: 72h anaerobní, naturální
Praženo na: espresso
Víc info >
Donaldo Gonzales Fiallos je generální manažer a spoluzakladatel kávové kooperativy Aruco. Zároveň vlastní sedmi hektarovou farmu Sol Naiente v nadmořské výšce 1250m oblasti Los Limos, Corquin, Copan.
Zpracování kávy probíhá na stanici Aruco umístěné v 800m.n.m. Zde se káva třídí dle kvality třešní a výše cukernatosti. Poté se opláchne čistou vodou, očístí od mechanickách nečistot a zpracuje podle dostupných možnosti stanice.
Tato káva byla umístěna do plastových uzavíratelných barelů kde bez přístupu kyslíku fermentovala při teplotě 22-25°C po dobu 72 hodin. Následně se umístila na vyvýšené plošiny a sušila do požadované zbytkové vlhkosti mezi 20-30 dny.