od 410,00 Kč
Farma: Finca La Senda, Arnoldo Pérez Melendez
Oblast: Acantenango
Nadmořská výška: 1800 m.n.m.
Chuťový profil: ořechovka, marcipán
Odrůda: Bourbon
Zpracování: 450h karbonická macerace
Víc info >
Počátky příběhu Finca La Senda sahají do 40. let 20. století, kdy Arnaldův otec začal v oblasti Acantenango pěstovat kávu. Arnaldo se kávě věnoval celý život a v posledních desetiletích každoročně dodával produkci místnímu družstvu.
V roce 2017 se to však změnilo. Během slepého cuppingu při sklizních poukázali nakupující na vysoký potenciál káv z farmy La Senda. Po několika diskuzích se Arnaldo a jeho žena rozhodli vybudovat vlastní zpracovatelské zařízení a po šesti měsících byla stavba dokončena. Naučili se kombinovat své znalosti s novými metodami zpracování, aby dosáhli co nejlepších výsledků. S podporou rodiny a přátel zaměřili své úsilí na výběr třešní, dlouhou a kontrolovanou fermentaci a také na pomalé sušení. Celoročně pracuje na farmě 14 zaměstnanců z místní vesnice.
Tato káva byla zpracovaná 450 hodin dlouhou karbonickou macerací, což ji dodává likérový nádech, sladkost a unikátnost v chuti.