320,00 Kč vč. DPH
skladem
Chuťový profil
borůvky, jasmín, mango
Praženo na espresso.
Oblast Guji
2320 m.n.m.
Odrůda Heirloom
Naturální zpracování
Víc info >
Oblast Guji je jednou z nejzajímavějších kávových oblastí v celé Etiopii s poměrně mladými rostlinami, které jsou zde pěstovány ve velmi vysokých nadmořských výškách. Právě nadmořská výška a jedinečné složení zdejší půdy dodává etiopským kávám nezaměnitelné aroma a chuť. Drobní farmáři zde společně zpracovávají svou kávu na mycí stanici Goro, kde za rok vyprodukují kolem 600 pytlů kávy. Většina farmářů, kteří sem svou kávu dováží, mají mezi 3 až 15 hektary půdy. To je více, než běžný etiopský průměr a proto je v této oblasti pro farmáře snazší dostat se k zajímavým kávovým školením. Mají tak větší možnost zlepšovat kvalitu své produkce.