tel. +420 776 651 452 | info@kafepikola.cz

Doprava zdarma nad 1.000 Kč

Etiopie – Gigesa

od 360,00 

espresso

Farma: Gigesa
Oblast: Guji, Oddoo Shakisso
Nadmořská výška: 1850 – 2110 m.n.m.
Chuťový profil: jasmínový čaj, bergamot
Odrůda: Heirloom
Zpracování: promyté

 

Vyčistit
Katalogové číslo: - Kategorie: ,

Tato káva pochází z oblasti Guji v jižní Etiopii, která je považována za rodiště kávy. V posledních desetiletích se region díky ideálním podmínkám pro pěstování, rychlému obchodnímu a kulturnímu rozvoji stal jedinečnou kávová oblast. Zpracovatelskou stanici Gigesa ve vesnici Shakiso založila v roce 2014 obchodní společnost Testi. Farma se nachází v nadmořské výšce 1850-2100 m n. m. a slouží přibližně 500 zemědělcům v regionu. Zpracovatelská stanice patří ke špičce v kvalitě zpracování káva, navíc i disponuje certifikáty NOP a EU pro ekologické zemědělství.

 

Při zpracování této kávy, se třešně v rozmezí 6-8 hodin po sběru očistí a následně 36-48 hodin nechají fermentovat v tancích. Poté se káva promyje a zbaví slupek. Následně se zrna suší na afrických postelích pod parabolickými stínícími sítěmi, dokud se vlhkost nesníží na požadovanou úroveň 12 %. Tento proces obvykle trvá 5-7 dní. Promytá káva se skladuje v pergamenu po dobu jednoho až dvou měsíců.