Farma: Buriso Dambi
Oblast: Bensa District, Sidamo
Nadmořská výška: 1960 – 2200 m.n.m.
Chuťový profil: lesní jahody a borůvky
Zpracování: naturální
Víc info >
Káva je pojmenovaná podle farmáře Buriso Amaje a vesnice Dambi v jejíž blízkosti se farma nachází. Farma se rozkládá na rozloze 10ha. Místní uskupení farmářů vybralo Buriso Amaje za hlavního leadera pro koordinaci exportu přes kávovou burzu v Addis Abeba.
Kávovníky jsou pěstované v lokalitě s velkým zastoupením původních lesů. Buriso pěstuje vyselektované variety divokých kávovníků nesoucí číselné označení 74158 a 74160. Původně pochází z lesa Metu-Bishari v oblasti Illuababora v západní Etiopii
Při sklizni se sbírají pouze a výhradně červené plně zralé třešně. Následně se promíjí a protřídí ve vodních nádržích a putují na takzvané africké postele kde se suší po dobu 18-20 dnů. Během této doby se upravuje způsob vrstvení třešní pro lepší a kotrolovanější způsob fermentace. Na začátku je káva roztříděna v jedné vrstvě a na konci je nakupena v hromádkách ve výšce 10 cm.