od 330,00 Kč
Farma: San Carlos Dos Kooperativa
Oblast: La Montaňita, Morazan
Nadmořská výška: 1100 – 1665 m.n.m.
Chuťový profil: čokoládová pěna, nugát, ořechy
Odrůda: Bourbon
Zpracování: anaerobic / naturální
Víc info >
Kooperativa San Carlos Dos sjednocuje na rozloze 627 Ha v pohoří Cacahuatique 126 rodin farmářů. V nadmořské výšce 1400 m.n.m. se nachází zpracovatelská stanice s prostory určenými pro sušení kávových třešní. Členové kooperativy implementují šetrné praktiky zemědělství, minimalizují používání chemických pesticidů a propagují organické hnojiva.
Na pozemku rozdělených do 25 částí se nachází 338 vrtů určených pro vsakování a odvodňování dešťové vody. Tento systém managementu vody zlepšil přístup ke zdroji čerstvé vody blízkému městu Osicala a zároveň zvětšil výnos farmy.
Třešně kávovníků jsou po převzetí na zpracovatelské stanici promyté čistou vodou a poté jsou přemístěny do barelů určených k anaerobní fermentaci. Po 90 hodinách jsou třešně přemístěny na volné plochy kde následujících 15-17 dní
prosychají na žádoucí vlhkost 11%. Před převozem je zpracovaná káva převezena do mlýnu kde je odslupkována a roztříděna do lotů. Kooperativa je vlastníkem exportérské licence a tak si zařizuje celý proces exportu kávy.