fbpx

tel. +420 778 044 944 | pikola@kafepikola.cz

Doprava zdarma nad 500 Kč

Domácí příprava espressa

Připravili jsme si pro vás jednoduchý návod, jak postupovat při přípravě espressa v domácích podmínkách. Se skvělým domácím kávovarem Sage Barista Pro. Tento kávovar si můžete vyzkošet a osahat na našem espresso workshopu.

 

Stejný postup doporučujeme u všech kávovarů. Nejdůležitější částí přípravy je správné nastavení hrubosti mletí. Espresso by mělo téct v rozmezí 25-30 sekund. Pokud teče příliš rychle, zjemněte mletí o 1-2 stupně (postupujte postupně po jednotlivých stupních). Pokud naopak teče déle, tak nastavte hrubější mletí. Pro vždy stejný výsledek doporučujeme použít digitální váhu s přesností na 0,1g. Díky kontrole gramáže zjistíte, jak velký rozdíl v chuti může udělat nepatrně malé množství kávy. Pokud by se vám nedařilo dostat z kávy to pravé, klidně nám napište.