Farma | sdružení drobných farmářů |
Oblast | Mbozi, Mbeya & Mbinga |
Nadmořská výška | 1600 - 1900 m.n.m. |
Odrůda | Blue Mountain, Typica, Bourbon, SL28 |
Zpracování | promyté |
Chuť | mandle, meruňka |
Pražení | filtr |
Kořeny pěstování kávy v Tanzanii sahají až do 16. století. Po dlouhou dobu se káva pěstovala převážně v severních oblastech, které byly ceněné pro své ideální podmínky pro arabiku. V posledních desetiletích však došlo k rozšíření pěstování i na jih země, odkud pochází tento konkrétní lot. Největší rozmach v této oblasti nastal v 70. a 80. letech minulého století. Dnes pochází 75–85 % celkové tanzanské produkce právě z farem v jižních regionech.
Tanzanská káva se hodnotí podle velikosti zrn. Zrna označená jako AB mají rozměry mezi 6–7 milimetry a jsou oblíbená pro svou vyváženou chuť a kvalitu.
Cesta k výjimečné chuti začíná pečlivým ručním sběrem pouze dokonale zralých kávových třešní. Po sklizni se třešně zbavují slupek a fermentují po dobu 24–48 hodin, což pomáhá rozvinout jejich charakteristické chuťové vlastnosti.
Po fermentaci se káva suší na speciálních vyvýšených postelích, kde zůstává 14 až 20 dní. Tento tradiční způsob sušení zajišťuje rovnoměrné schnutí zrn a přispívá k výsledné kvalitě a bohatosti chutí tanzanské kávy.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat