Farma | San Francisco |
Oblast | Huabal, provincie Jaén |
Nadmořská výška | 1800 - 2000 m.n.m. |
Odrůda | Caturra, Pache |
Zpracování | promyté |
Chuť | bílé hrozny, karamel |
Pražení | espresso |
San Francisco je vesnice nacházející se v okrese Huabal v provincii Jaén. Je domovem více než 50 rodin, které se věnují pěstování kávy.
Jde o oblast s dlouholetou zemědělskou tradicí a důrazem na kvalitu. Každoročně zde farmáři produkují jedny z nejlepších káv v regionu. Farmáři v San Franciscu úzce spolupracují jako komunita. Vzájemná podpora během sklizně pomáhá udržovat silné rodinné vazby, které jsou klíčové pro jejich zemědělskou praxi.
S pomocí ostatních členů komunity je káva nejdříve ručně sesbírána. Po sklizni se třešně zbaví slupky a fermentují po dobu 30-40 hodin. Proces fermentace je pečlivě sledován, aby se zajistilo optimální rozvinutí chutí. Následuje promytí od zbytků lepkavé dužiny a vysušení na plachtách po dobu dvou týdnů.
V Pikole se snažíme budovat dlouhodobé vztahy s importéry, protože víme, jak důležité je mít stabilní a transparentní spolupráci pro udržení kvality kávy. Káva, kterou jsme díky Falcon Coffee získali, je toho skvělým příkladem. Falcon podporuje farmáře v Peru prostřednictvím vzdělávání, zlepšování infrastruktury, udržitelných pěstebních technik a spravedlivých cen, čímž zajišťuje vyšší kvalitu kávy a stabilitu jejich živobytí.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat