Farma | Efrain Carhuallocllo Salvador, El Corazon |
Oblast | Chirinos, San Ignacio, Cajamarca |
Nadmořská výška | 1650-1900 m.n.m. |
Odrůda | Caturra |
Zpracování | promyté |
Chuť | bílé hrozny, karamel |
Pražení | espresso |
Farma El Corazon se nachází v oblasti Chirinos v regionu San Ignacio. Farmu vlastní Efrain Carhuallocllo Salvador, jeden z nejvíce inovativních producentů v celém Peru. Jeho zpracovatelská stanice a farma vyniká extrémní péčí a přesností. Efrain soutěžil v prvním ročníku soutěže Cup of Excellence v Peru a obsadil 2. místo. Před touto soutěží Efrain vyhrál řadu lokálních i národních soutěží a je pravděpodobně nejvíce oceněným producentem v Peru.
Čerstvě sklizené třešně odpočívají na zpracovatelské stanici 18 hodin (ve stínu při nižších teplotách). Třešně se následně zbavují nečistot a dužiny. Dále pak fermentují v nádrži po dobu minimálně 24 hodin a následně promyjí čistou vodou. V závěru se v procesu sušení zajistí, aby káva byla sušena pomalu a rovnoměrně pro lepší zachování kvality. Sušení kávy obvykle trvá kolem 25 dní.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
+420 705 718 732
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat