Farma | Don Eli, Montero Family |
Oblast | Tarrazú |
Nadmořská výška | 1800 m.n.m. |
Odrůda | Catuai |
Zpracování | anaerobní / naturální |
Chuť | ananas, griotka |
Pražení | espresso |
Tato výjimečná káva pochází z majestátních hor Tarrazú v Kostarice a nese příběh rodiny Montenero. Jejich farmu jsme objevili díky propojení s Kristýnou Smudovou, která nám představila Carlose, hlavu rodiny. Carlos nás okouzlil nejen svou vášní pro pěstování kávy, ale také hlubokým závazkem k udržitelnému rozvoji místní komunity. Díky této spolupráci se nám podařilo zajistit limitovanou edici kávy a navázat dlouholeté vztahy s dalším skvělým farmářem.
Jedinečný proces zpracování této kávy probíhal pod dohledem Jacoba, správce zpracovatelské stanice Don Eli. Po sklizni byly kávové třešně nejprve důkladně opláchnuty a následně fermentovány v uzavřených nádobách po dobu 144 hodin. Tento precizní krok zajišťuje plný rozvoj chutí. Po fermentaci byla káva přemístěna na tzv. africké postele, kde se 22 dnů pečlivě obracela, aby rovnoměrně proschla na ideální vlhkost. Výsledkem je káva s neuvěřitelně bohatým chuťovým profilem, která vás zaujme na první doušek.
Tento výjimečný kousek reprezentuje nejen chuť Kostariky, ale také naši vizi o kávě, která spojuje farmáře, přírodu a šetrné zpracování kávy.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat