Farma | Arnoldo Pérez Melendez / La Senda |
Oblast | Acantenango |
Nadmořská výška | 1800 m.n.m. |
Odrůda | Caturra |
Zpracování | fermentace s kvasinkami šampaňského |
Chuť | bílé víno, blumy |
Pražení | filtr |
Příběh Finca La Senda začíná ve 40. letech 20. století, kdy otec Arnalda začal s pěstováním kávy v oblasti Acatenango. Arnaldo strávil celý svůj život s kávou a po celá desetiletí dodával svou úrodu do místního družstva. V roce 2017 však došlo ke změně. Oblast navštívili importéři výběrové kávy, kteří při slepé degustaci objevili vysoký potenciál káv z farmy La Senda. Po několika diskuzích se Arnaldo a jeho žena rozhodli vybudovat vlastní zpracovatelské zařízení, které bylo dokončeno za šest měsíců. Naučili se kombinovat své znalosti s novými zpracovatelskými metodami, aby dosáhli co nejlepších výsledků. S podporou rodiny a přátel se zaměřili na pečlivý výběr třešní, dlouhou a kontrolovanou fermentaci a pomalé sušení ve stínu.
Selektivně se sklízí pouze zralé třešně které ihned putují ke zpracování. Třešně se omyjí čistou vodou a uloží na 72 hodin do fermentačních nádob. Poté jsou třešně odslupkované a opětovně fermentované s přidanými bakteriemi používanými pro výrobu šampaňského. Po dalších 120 hodinách jsou kávové zrno umyta a umístěna k dosušení na ideální zbytkovou vlhkost.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat