Farma | Matias Belekew |
Oblast | Yirgacheffe |
Nadmořská výška | 1800 - 2100 m.n.m. |
Odrůda | Heirloom |
Zpracování | promyté |
Chuť | lipový květ, med |
Pražení | espresso |
Yirgacheffe je poměrně malá oblast pro pěstování kávy, ale velmi známá pro své květinové a ovocné tóny. Matias Belekew a jeho rodina vlastní farmu o rozloze 6 hektarů. Kávu zpracovává na své vlastní stanici poblíž vesnice Konga. Matias zpracovává svou kávu promytou metodou s 72hodinovou fermentací před mytím. Tím se snaží zdůraznit chuť a terroir své kávy. Unikátní na této kávě je, že pochází od jednotlivého farmáře, což bývá pro kávy z Etiopie netypické. O to více nás těší kvalita a chuť v tomto lotu.
Etiopie je často považována za kolébku kávy a její oblast Yirgacheffe je jedním z nejuznávanějších míst pro produkci výběrové kávy na světě. Zdejší kávy jsou ceněné pro svou komplexitu, jasnou kyselost a výrazné chutě, které často zahrnují tóny jasmínu, bergamotu, a citrusových plodů. Tento jedinečný profil chutí je výsledkem kombinace vysoké nadmořské výšky, bohaté vulkanické půdy a tradičních metod zpracování.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat