Farma | stanice Yandaro |
Oblast | Kayanza |
Nadmořská výška | 1800 m.n.m. |
Odrůda | Red Bourbon |
Zpracování | promyté |
Chuť | malinový džem, smetana |
Pražení | filtr |
Stanice Yandaro se nachází v malebném údolí řeky Yandaro, na hranici provincie Kayanza a Rwandy, v těsné blízkosti deštného pralesa Kibira. Ročně zpracuje více než 1200 tun kávy a spolupracuje s více než 3190 farmáři. Každý z nich pečuje v průměru o 250 kávovníků, které jim ročně přinesou 200 až 300 kilogramů kávových třešní.
Proces zpracování začíná okamžitě po dodání třešní na stanici. Nejprve jsou ponořeny do vody, kde se roztřídí podle zralosti. Poté se třešně zbavují slupek a na 12 hodin putují do fermentačních nádob. Následně jsou zrna důkladně promyta a umístěna na africké postele, kde schnou po dobu dvou až tří týdnů.
Máte dotaz na e-shop nebo pražírnu?
info@kafepikola.cz
Zajímá Vás aktuální nabídka našich kaváren nebo si přejete vytvořit rezervaci?
Naše kavárny
Odměňte se každý měsíc pravidelnou zásilkou z naší pražírny.
Kávové předplatné
Doprava zdarma
od 1 000 Kč
Jdu nakupovat