Náš malý espressobar v centru Olomouce bude mít velkou sestru! Jmenuje se Sedmička a nebude to obyčejná kavárna. Sedmička je prodlouženou rukou Moravského divadla, které zde plánuje nabitý kulturní program pro všechny generace. Můžete se těšit na plnohodnotnou kavárnu s nabídkou snídaní, brunchů, dezertů z naší pekárny a sezónního menu. Najdete nás v Sokolské ulici č. 7! Za dalším olomouckým podnikem nestojí nikdo jiný, než náš Honza.
Honzovi jsme tak položili několik otázek, které detailněji představí již pátý podnik Kafe Pikola.
Jak jsi našel prostor na nový projekt?
Tento prostor si nás našel sám. Začátkem listopadu mi přišel e-mail z Moravského divadla Olomouc s tím, že hledají provozovatele prostoru v rámci jejich komorní scény na adrese Sokolská 7, a jestli bychom se náhodou nechtěli přihlásit do výběrového řízení. Přihlásili jsme se, náš koncept se jim moc líbil, a proto jsme vyhráli.
Kavárna je vlastně předsálí druhé komorní scény MDO, a propojení s divadlem je velmi důležité. Aktuálně ladíme symbiózu tak, abychom nezasahovali do potřeb divadla a zároveň nabídli hostům plnohodnotný servis, jaký mohou znát třeba z naší šumperské kavárny. Moc se na spolupráci těšíme a věříme, že z ní budou profitovat obě strany. Každá strana má své příznivce, a společně tak můžeme oslovit větší počet lidí.
Co tě na novém prostoru nejvíc baví?
Nejvíc mě baví ta výzva – rozběhnout další projekt s kávou v Olomouci, i když už je tu kaváren opravdu hodně. Baví mě prostor ve vnitrobloku s obří zahrádkou a možností pořádat nejrůznější akce. Baví mě i tým lidí, který se nějak úplně přirozeně vytváří.
Budeš rozšiřovat stávající tým? Kdo všechno bude stát za novou pobočkou?
Tým už se vlastně rozšířil o parťačku Radku, která má bohaté zkušenosti z gastronomie a olomouckých podniků. Radka bude mít na starost provoz a hladký průběh akcí. Je skvělý týmový lídr, a vlastně s ní přišlo i pár dalších lidí. Například Kristýnka, která bude péct a tvořit sladké i slané dobroty. Kuchyň bude mít na starosti Peťa Látal, který více než rok vařil v Entreé a předtím sbíral zkušenosti v Anglii, kde pracoval v restauracích oceněných michelinskou hvězdou. Máte se opravdu na co těšit!
Bude se espressobar v Ostružnické zavírat?
Určitě ne! Tyto dva koncepty se od sebe liší opravdu hodně. Ostružnická nám zůstane jako místo pro „coffee to go“ a rychlý pokec. Na Sokolskou si člověk může přijít posedět, popracovat a dát si něco dobrého k jídlu. Je to velký prostor, takže chceme využít jeho potenciál na maximum.
Jaká bude v Sedmičce provozní doba a na co se mohou hosté těšit?
Otevřeno budeme mít každý den v týdnu od 8:00 do 18:00, o víkendech od 9:00 do 18:00. To je zatím – jakmile nám bude přát počasí a začneme využívat zahrádku, otevírací dobu rozšíříme do večerních hodin. Hosté se mohou těšit na skvělé snídaně, víkendové brunche, spoustu sladkého, různé akce, koncerty, prostornou zahrádku ve vnitrobloku, naši kávu a samozřejmě spoustu srandy a úsměvů.
Už se nemůžete dočkat, až novou, větší kavárnu v Olomouci navštívíte? My taky! Tak se tam 2. února potkáme.