Blog a podcast

ROA.. ovesné, holandské a krémové!
  • 25. 9. 2024
  • Články

ROA.. ovesné, holandské a krémové!

Jak dobře víte, tak v našich kavárnách nabízíme ovesné ml*ko vždy bez příplatků. Letos jsme totálně propadli značce ROA nejen kvůli jeho jedinečně chuti, ale také kvůli vizuální identitě.

Před Pikolou za Pikolou s Petrou Davies Veselou
  • 3. 9. 2024
  • Podcasty

Před Pikolou za Pikolou s Petrou Davies Veselou

Jak jsme avizovali v předchozím díle, jsme už na náš podcast dva a začneme pěkně zostra.

Pozvali jsme si jednu z nejlepších českých baristek, Petru Davies Veselou, a vyzpovídali ji o jejích začátcích v kávě, porotcování na světových soutěžích, ale také o zbrusu novém vydání Knihy o kávě

 

Šálek plný příběhů Martina Kopy
  • 5. 8. 2024
  • Články

Šálek plný příběhů Martina Kopy

I soudci pijí kávu! To zjistíte v prvním brněnském šálku plném příběhů, i když o tomto můžeme říci, že je spíše šumpersko-brněnský. Martin Kopa, soudce, táta, učitel na olomoucké právnické fakultě a v neposlední řadě fanoušek výběrové kávy."

Před Pikolou za Pikolou s Petrem Kvasničkou
  • 24. 7. 2024
  • Podcasty

Před Pikolou za Pikolou s Petrem Kvasničkou

Petr Kvasnička je jeden z nejsrdečnějších lidí, co znám. Příběh založení ostravského Cøkafe, cesty do Berlína a zase zpátky možná znáte a mluvil o něm již mnohokrát. My se ale bavíme spíš o založení pražírny Father’s, kterou za pár let vyšvihl mezi špičku nejen českých, ale troufám si říct i evropských pražíren. 

Jan Bican - "Homecoming" v Pikola
  • 7. 6. 2024
  • Články

Jan Bican - "Homecoming" v Pikola

Jan Bican představuje svou vůbec první sólo kavárenskou výstavu. Ačkoliv Honzovu tvorbu můžete najít v podobě sošek Virgin Mary v Hong Kongu, v podobě potisku a ilustrací na kolekcích pro značku PUMA nebo v limitovaných dropech pod vlastní značkou, jedná se vůbec o první sólo výstavu jeho maleb. Právě teď u nás v šumperské Pikole.

Šálek plný příběhů Matyho Ferance
  • 17. 5. 2024
  • Články

Šálek plný příběhů Matyho Ferance

Učení, rozvoj, pohyb, ta nejlepší kvásková pizza, spousta tetování a hlasitý smích. Nejspíš vás napadnou stejná slova poté, co se seznámíte s rodilým šumperákem Matoušem Ferancem

Před Pikolou za Pikolou s Filipem Teplým
  • 12. 4. 2024
  • Podcasty

Před Pikolou za Pikolou s Filipem Teplým

Je lepší čokoláda nebo víno? Nebo kafe? Na moje záludné otázky tentokrát odpovídal Filip Teplý. Zakladatel bean to bar čokoládovny Ajala.

Barist(k)a roku
  • 10. 4. 2024
  • Články

Barist(k)a roku

V březnu 2024 proběhlo již každoroční klání těch nejlepších baristů z České republiky pod hlavičkou Speciality Coffee Association. Pikola zde konečně měla želízko v ohni a tím nebyl nikdo jiný než Tereza Horňáková. Tereza má na starost naši zlínskou pobočku a její preciznost v přípravě kávy zde můžete vidět téměř každý den.

Máme nové obaly!
  • 28. 3. 2024
  • Články

Máme nové obaly!

V Pikole jsme vždy hledali způsoby, jak přinést našim zákazníkům nejen vynikající chuť, ale i hodnoty, které zastáváme. A právě s příchodem jara představujeme další krok v naší neustálé cestě za inovací – naše zbrusu nové obaly na kávu.