tel. +420 778 044 944 | pikola@kafepikola.cz

Aktuálně fungujeme jako výdejové okénko. Provozní doba se nemění. Objednávky předem na Pikola.sebou.cz

Doprava zdarma nad 500 Kč

  • Naše kavárna má nový přírůstek. Nedaleko Horního náměstí v Olomouci jsme po několikaměsíční práci otevřeli malý espressobar. Najdete ho na adrese Ostružnická 30 a otevřeno bude mít každý den od pondělí do neděle. Na prvotřídním vybavení vám zde připravíme kávu s sebou, ale najdete zde

  • Dohadovat se o tom, kdo za to všechno může a co bude za týden, rozhodně nepomáhá tolik, jako když se celý tým posadí ke stolu a přemýšlí, co by zvedlo tržby a náladu hostů i zaměstnanců. Pro Jídlo a Radost jsme dali několik typů, jak

  • Stali jsme se součástí nové kampaně Vodafone Gigabit Internet. Klip se natáčel v Praze, pod vedením Ondřeje Sokola (víte, že je to šumperák?) a byla to vlastně hrozná sranda. Je zaměřená na rychlý gigabit internet pro firmy. My sami ho využíváme v kavárně a jsme

  • Od středy 14.10. budeme kvůli nejnovějším vládním nařízení fungovat jako výdejové okénko. Přijde nám to jako jarní Dejavu, které je ovšem skutečné. Čeká nás další zatěžkávací zkouška, která by měla trvat pouze 2 týdny, což je ale vzhledem k vývoji situace dost nejisté. Na webu pikola.sebou.cz

  • Na našem novém instagramovém účtu Pikolaespressobar můžete celý týden soutěžit o zbrusu nový kávovar a mlýnek norské značky Wilfa. Proč máme nový instagramový účet? Chystáme totiž otevřít nový espresso bar a ten je hlavním důvodem celé soutěže. Ptáme se totiž, v jakém městě bude? Víte?

  • Vsichni jsme se upřímně báli jak bude vypadat letošní letní sezóna. Po jarním období útlumu jsme nevěděli, co nás čeká a jak rychle se vlak zase rozjede. No a stalo se to, že z malé lokálky byl rychlík, který nezastavoval a metl to neskutečným tempem!

  • Server Visitchef nechává nahlížet pod pokličku české gastronomie. Jeho zakladatel Ján Chovanec se rozhodl položit několik otázek i Jirkovi. Jak se dělá kafe na malém městě? https://www.visitchef.com/video/180-jiri-giesl-v-sumperku-delame-kavu-bez-kompromisu

  • Stali jsme se partnery porgramu Na cestě. Od roku 2018 si program Na cestě (olomouckého Sdružení D), našel cestu i k šumperským dětem a dobrovolníkům z řad studentů gymnázia. Tato nezisková organizace nabízí mladým lidem možnost rozvoje, růstu a posílení sebevědomí skrze dobrovolníka, který se s mladým člověk potkává

  • V předchozím příspěvku jsme psali o situaci, která nastala v naší kavárně po příchodu koronaviru. Možná byl článek pozitivní, ale jisté je, že dopad této situace je opravdu těžký. Abychom tuto situaci přežili, tak jsme se snažili vymyslet nabídky a produkty, které by byly zajímavé

  • Covid 19 postihl všechny gastroprovozovny včetně té naší. Ze dne na den jsme byli nuceni zavřít a nevěděli, co se bude nebo nebude dít. První víkend jsme měli povoleno prodávat z okýnka, ale následně jsme zavřeli úplně. Naše morální přesvedčení nám nedovolilo riskovat zdraví našich

  • Coronavirus V naší kavárně se denně vystřídají desítky lidí. Vzhledem k aktuálním problémům s coronavirem jsme se rozhodli zavést následná zvýšená hygienická opatření. Chceme, abyste se v naší kavárně cítili bezpečně a užili si její návštěvu. Naši zaměstnanci mají nařízené častější mytí rukou desinfekčním mýdlem Všechny

  • Ten nápad tu byl hned od začátku kavárny. Chtěli jsme být co nejvíc soběstační a většinu věcí si dělat sami. Celé to obalovala romantická představa.. Něco jako, když si čteš Tracyho Tygra, ale nedokážeš si uvědomit tu reálnou stránku věci.. Takže jsem vlastně teď docela

  • ...Myslím, že tu nikdy nedělal nikdo obyčejný nebo dokonce nudný. Troufám si říct, že všechny parťáky jsem měl nebo stále mám rád. Až časem jsem si uvědomil, že mít kamarádský vztah se zaměstnanci není standartní a že se to v gastru skoro vůbec nenosí… Já

  • Soužití s přírodou nám rozhodně není lhostejné. Už jen proto, že žijeme v nejhezčích českých horách. Malými krůčky se posouváme dál a dál od zbytečností, které plní naše odpadové nádoby nebo skladovací prostory.

  • V čem je její kouzlo, když je její příprava z určitého pohledu tak primitivní? Vlastně jen zalijete hruběji namletou kávu vodou a ona pomalu přeteče přes papírový filtr do hrnku!

  • V poslední době je slovo Barista skloňováno ve všech směrech. Jak toto slovo vzniklo? Kdo to barista je a co je jeho denním chlebem? A je to opravdu tak ,,cool’’ povolání? Slovo barista vychází z italského označení pro barmana, který podával kávové nápoje a různé